CONTACT RAPID 0232 215 700

ŞTIRI IMOBILIARE

05 septembrie 2019

NE GASITI SI PE FACEBOOK

UIL CASA sustine "Magia serii in Sunet si Lumina!"
27 septembrie 2012

 

Opera deschide stagiunea printr-un spectacol inedit, pe esplanada de la Teatru

AUTOR: LOREDANA OPREA

Evenimentul este programat sa inceapa sambata de la ora 20.30. Nu se va percepe niciun tarif. Anul trecut, la evenimentul similar au participat circa 5.000 de ieseni.

Opera ieseana deschide noua stagiune sambata, printr-un spectacol inedit organizat in aer liber, pe esplanada Teatrului National. Evenimentul se va desfasura sub genericul „Magia serii in sunet si lumina", incepand cu ora 20.30, intrarea fiind libera.

„Pentru a doua oara la Iasi, cladirea Teatrului va fi imbracata in jocuri de lasere si lumini. Pe scena vor evolua solistii, corul si orchestra in concert, sub bagheta dirijorului Gabriel Bebeselea. Un moment deosebit va fi sustinut de «Juniorii Operei», corul de copii al institutiei infiintat in stagiunea precedenta", a precizat Bianca Grigoriu, responsabil relatii cu presa in cadrul Operei iesene.

Concertul, cu o durata de o ora si jumatate, este realizat dupa modelul celui oferit anul trecut la deschiderea stagiunii, si reprezinta un dar al institutiei pentru publicul larg.

„Succesul evenimentului de anul trecut a fost foarte mare. Anul acesta, foarte multa lume ne-a dat telefoane, ne-a trimis scrisori si e-mailuri, ne-a oprit chiar pe strada, pentru a ne cere sa deschidem din nou stagiunea cu spectacolul «Magia serii in sunet si lumina». Lumea si-l doreste si e foarte asteptat acest eveniment. E un cadou pe care institutia doreste sa-l ofere iubitorilor ieseni de opera. Ne dorim ca deschiderea si inchiderea stagiunii printr-un concert in aer liber sa devina o traditie, data fiind participarea in numar foarte mare a iesenilor. La deschiderea stagiunii au fost, de exemplu, aproximativ 5.000 de ieseni, iar la inchidere, in gradina publica Palas, in jur de 3.000. Evident ca intr-o sala nu incap atatia oameni si nici nu isi permite toata lumea sa cumpere bilet", a subliniat Beatrice Rancea, managerul Operei iesene.

Corul Operei va evolua sub bagheta dirijorului Mirel Azamfirei, iar „Juniorii Operei" vor fi indrumati de Raluca Toma. Vor fi interpretate arii celebre din operele unor mari compozitori, precum G. Verdi, G. Bizet, W.A. Mozart, Fr. Lehár, G. Rossini, R. Rodgers sau A. Piazzolla. Dintre solisti, vor interpreta Ciprian Marele, Florentina Onica, Jean Kristof Bouton, Simona Titieanu, Maria Macsim Nicoara, Elena Rosca, Cosmin Marcovici, Stefan Gabriel Gheorghita, Laura Magdalena Scripcaru si Cristina Simionescu.

Teatrul National Iasi va deschide stagiunea o saptamana mai tarziu, pe 5 octombrie, cu spectacolul „Iasii in carnaval" de Vasile Alecsandri, in regia lui Alexandru Dabija. Reprezentatia va fi oferita incepand cu ora 19 de intreaga trupa a institutiei, in Sala Mare, ce are o capacitate de 746 locuri.

„Este evident de ce am dorit sa deschidem noua stagiune cu acest spectacol. Este un text care nu s-a mai jucat de mult timp, scris de Vasile Alecsandri, patronul nostru spiritual si primul director al Teatrului National din Iasi. Si am ales acest titlu impreuna cu Alexandru Dabija, unul din cei mai premiati regizori, care a mai montat la noi «Chirita in provincie», ce s-a bucurat de un mare succes. Speram ca si acest spectacol sa fie un succes. Va fi implicata intreaga trupa de actori, pentru ca si-au dorit cu totii, indiferent de marimea rolului, sa participe la aceasta sarbatoare, deschiderea Salii Mari", a mentionat Adi Carauleanu, directorul artistic al Nationalului iesean.

Scenografia spectacolului este semnata de catre Dragos Buhagiar, in timp ce Florin Fieroiu coordoneaza miscarea scenica. Pretul biletelor, ce vor fi vandute pe 3 categorii, urmeaza sa fie stabilit.

 

sursa: ZIARUL DE IASI

« Înapoi la ştiri

Ne recomanda cu incredere